ILMAKUVAUS TEOLLISUUDELLE

Airpix Industrial on erikoistunut teollisuuden ilmakuvauspalveluihin. Käytämme teollisuuusilmakuvauksessa DJI Matrice 300 RTK – dronea ja Zenmuse H20T sekä Zenmuse L1 – kameroita.
Matrice 300 RTK drone on vaativaan ammattikäyttöön tarkoitettu drone, jolla voi lentää myös sateessa ja jonka maksimilentoaika on 55 minuuttia. Maksimi etäisyys pilotista jopa 15km. Kahden pilotin voimin voidaan ohjaus siirtää ohjaimesta toiseen, jolloin lentomatka esim. sähköverkkojen tarkastuksessa voi olla yli 20km. Tiedonsiirto dronen ja ohjaimen välillä on AES-256 salattu. Akut ovat hotswap – mallia, eli droneen voi vaihtaa akut ilman että virrat pitää katkaista. Riittävällä akkumäärällä on mahdollista lentää koko päivän ja akkujen vaihtoon menevä aika on minimissään. Akut ovat myös itsestään lämpiävät, joka mahdollistaa operoinnin -20C pakkasessakin.
Zenmuse H20T – kamera on hybridikamera, jossa on kolme kameraa yksissä kuorissa: Tarkka 640×512 pix lämpökamera, tehokas 200x zoomkamera ja laajakulmakamera. Lisäksi kamerassa on laseretäisyysmittari.
Kaikki kamerat saa osoittamaan tarkasti samaan kohteeseen, jolloin esim. lämpökameran ja zoomkameran informaatiota voi tarkkailla rinta rinnan. Tämä on hyödyllinen ominaisuus esim. sähköverkkoja tai tuulivoimaloita tarkastettaessa ja kiinteistöjen lämpövuotojen kartoituksessa.
Zenmuse L1-lidar kameralla saa tarkkoja 3D-malleja maastosta vegetaation kera tai ilman. Yhdellä lennolla voi kattaa 2 km2 point cloud dataa. Tehollinen Point Rate: 240,000 on pts/s. Sovellusalueita mm. topografiset kartat, infrastruktuurin 3D-mallinnukset, maaston analysointi maankäytön ja rakennusteollisuuden tarpeisiin ja maatalouden vijelyksien kasvun sekä kastelutarpeen analysointi.